Dobrodošli u Knjižnicu


U sastavu Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, u prostorijama informacijskog centra (INCENTIV), nalazi se specijalizirana knjižnica iz područja intelektualnog vlasništva, koja posjeduje opsežnu relevantnu literaturu, periodičke publikacije te nacionalnu i međunarodnu zbirku zakonskih propisa iz područja intelektualnog vlasništva. Knjižnica raspolaže s fondom od oko 900 naslova knjiga te s oko 70 naslova periodičkih publikacija iz područja intelektualnog vlasništva.

Usluge knjižnice za vanjske korisnike

Vanjskim korisnicima dostupno je on-line pretraživanje kataloga knjižnice (knjiga i periodike), a navedena stručna literatura i ostali informacijski materijali dostupni su za korištenje u prostorijama čitaonice u naznačenom radnom vremenu knjižnice i posuđuju se samo za rad u čitaonici . Korištenje navedene literature u čitaonici knjižnice moguće je uz prethodnu najavu na e-mail adresu: knjiznica@dziv.hr.

Uz navedeno, čitaonica raspolaže s korisničkim računalima putem kojih je moguće pretraživanje baza podataka - registra intelektualnog vlasništva Zavoda te međunarodnih besplatnih baza intelektualnog vlasništva uz potporu zaposlenika Informacijskog centra.

Za on-line pretraživanje i korištenje usluga čitaonice nije potrebna prethodna registracija korisnika, koja je namijenjena isključivo internim korisnicima knjižnice.

Usluge knjižnice za interne korisnike

Interni korisnici (zaposlenici Zavoda) uz on-line pretraživanje kataloga knjižnice imaju dodatnu mogućnost pregleda vlastitih zaduženja knjiga i periodike. Za korištenje ovih dodatnih mogućnosti nužna je prethodna registracija te on-line prijava korisnika. Posudba knjiga moguća je izravno u prostorijama knjižnice, ili putem sustava rezervacije.

On-line pretraživanje kataloga knjižnice

Putem pretraživača na vrhu ove stranice moguće je dobiti uvid u sadržaj bibliografskih zapisa u katalogu knjižnice prema slijedećim kriterijima: autor, naslov, ključne riječi, nakladnik te drugim parametrima.
Log in to your account:Languages: 
Powered by Koha